Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Schiphol gaat toch geen geld vragen voor Kiss & Ride

Het afzetten en ophalen van reizigers van Schiphol gaat toch geen geld kosten. Eerder zei een woordvoerder van de luchthaven dat ze het autoverkeer verder wilden ontmoedigen.

Minder chaos

Het halen en brengen geld laten kosten zou de manier zijn om dat voor elkaar te krijgen, dacht de luchthaven. Volgens de woordvoerder zou de maatregel zorgen voor minder chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug dringen.

Nu blijkt echter dat er toestemming van de gemeente Haarlemmermeer nodig is, schrijft AT5, en die toestemming is nooit gegeven. Ook is er nooit een verzoek binnengekomen van de luchthaven. Volgens de lokale nieuwszender mag Schiphol een dergelijke parkeermaatregelen helemaal niet invoeren: de toegangswegen zijn namelijk openbaar toegankelijk en alleen de gemeente mag daar een wijziging van verkeersregels invoeren.

Alternatieven

Volgens Schiphol wordt bijna een kwart van de in- en uitstappende reizigers gebracht en gehaald. „Daar zijn we niet blij mee, omdat dat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld", zei de woordvoerder van Schiphol eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.