Metro
Metro Nieuws 23 sep 2018 / 06:49 uur

Orka Morgan bevallen op Tenerife

Orka Morgan, die in juni 2010 zwaar ondervoed in de Waddenzee werd aangetroffen, is in een zeepark op Tenerife bevallen van een kalfje. Het park, Loro Parque, heeft laten weten dat moeder en kind het goed maken.

Opgevangen

Experts van het dolfinarium in Harderwijk redde het dier destijds van zee, waarna er een discussie uitbrak over de toekomst van het dier. Er ontstond een Orka Coalitie die de vrijlating van Morgan eiste. Uiteindelijk werd door een groep wetenschappers de conclusie getrokken dat dat niet mogelijk was.

Omdat haar familie niet kon worden teruggevonden, bepaalde de rechter dat ze tijdelijk ondergebracht zou worden in Loro Parque. Daar werd ze opgenomen in een groep van zes soortgenoten.

Spannende zwangerschap

Het was voor Morgan een spannende zwangerschap omdat ze last heeft van gehooruitval. Het was onduidelijk wat dat voor effect zou hebben bij de bevalling. Uiteindelijk was dat niet het geval.

Volgens het park laat Morgan vanaf het eerste moment zien dat ze een goede moeder is. „Ze zorgt goed voor haar jong in de ‘Orca Oceaan.” Het geslacht van het jong is nog niet bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Orka Morgan bevallen op Tenerife
Sluiten