Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Niemand kijkt naar RTL Late Night met Twan Huys

Het is Twan Huys niet gelukt om meer kijkers te trekken met RTL Late Night. Na een tegenvallende eerste week is dinsdagavond een nieuw laagterecord verbroken.

Slechts 366.000 mensen stemden rond half elf af op RTL4, hiermee komt de late night talkshow die onlangs een nieuwe presentator kreeg niet eens in de top 25 van best bekeken programma’s, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijk- en Luisteronderzoek.

Dalende trend

Vorige week maandag begon het nieuwe televisieseizoen van RTL Late Night, de eerste uitzending met de nieuwe presentator was goed voor 537.000 kijkers. De concurrerende late night show van Jeroen Pauw op de NPO deed het een stuk beter met 800.000 kijkers.

Voorlopig is RTL Late Night en Twan Huys nog geen gelukkige combinatie. De talkshow is dinsdagavond slechter bekeken dan programma’s als Utopia, Shownieuws en Per Seconde Wijzer. De best bekeken programma’s waren allemaal op NPO1. Het NOS Journaal van 20.00 was met 1.390.000 de koploper, ook De Rijdende Rechter (1.273.000) en Opgelicht!? (1.202.000) deden het meer dan verdienstelijk.

Het is overigens niet dat mensen de vier op hun afstandbediening niet kunnen vinden: vanaf EditieNL om 18.18 tot aan het einde van Ontvoerd (vlak voor Late Night) keken doorlopend meer dan 750.000 mensen naar de commerciële zender. Wellicht zijn de mensen nog steeds ontstemd vanwege het ontbreken van de kaasstengels in de eerste week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Niemand kijkt naar RTL Late Night met Twan Huys
Sluiten