Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Muurschildering Anne Faber na 4 dagen overgespoten

Het levensgrote portret van Anne Faber was pas vier dagen te zien. Maandag is het namelijk alweer overgespoten. Het kunstwerk was een eerbetoon aan de vermoorde Utrechtse. Ze werd ontvoerd, verkracht en vermoord door Michael P, haar lichaam werd op 12 oktober van het vorige jaar gevonden.

Aankomende zaterdag is het precies een jaar geleden dat Anne Faber haar laatste fietstochtje maakte door de provincie Utrecht. Ze stuurde nog een selfie naar haar vriend en daarna verdween ze spoorloos. Na een zoektocht van twee weken werd ze gevonden.

Overgespoten

Twee kunstenaars, René Philippo en Bas van Kilsdonk, spoten vier dagen geleden een portret van Anne op een muur in Beverwijk. Ze wilden naar eigen zeggen niet dat Anne vergeten werd. Ook moest haar verhaal verteld blijven worden. Ze hadden graag gezien dat het portret er tot 29 september te zien was, als het precies een jaar geleden is. Maar dat is niet gelukt.

Maandag werd het portret namelijk al overgespoten. Wie verantwoordelijk is voor de domme actie is nog niet duidelijk.

Couldn't help but make me feel ashamed to live in a land where justice is a game. #AnneFaber #onelove

Gepostet von Bas van Kilsdonk am Donnerstag, 20. September 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Muurschildering Anne Faber na 4 dagen overgespoten
Sluiten