Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lees de Metro van maandag 10 september nu al online

Daar is hij dan! De Metro van maandag 10 september is gedrukt en wordt in de komende uren weer naar de vertrouwde groene bakken op tientallen NS-stations gebracht. Zo heeft iedereen morgenochtend weer iets fijns om te lezen voor onderweg.

Howick en Lili

Het verhaal van dit weekend was toch wel dat van de Armeense tieners Howick en Lili. Op zaterdag leek het erop dat de uitzetting een feit was, maar na een zeer stormachtige opeenvolging van gebeurtenissen gebruikte staatssecretaris Habers toch zijn speciale bevoegdheid te gebruiken.

Howick en Lili mogen dus blijven, maar er zijn nog 400 andere kinderen in dezelfde situatie. Faalt het Nederlandse asielbeleid? Volgens Defence For Children wel degelijk, zij willen dat het voor kinderen sneller duidelijk wordt of ze mogen blijven en vinden het Kinderpardon een wassen neus. Verslaggeefster Kyrie sprak met hen.

Metro sprak ook met mbo’er William Deen, hoe is het met de waardering van deze groep studenten? Onze hoofdstad stond afgelopen weekend in het teken van mode tijdens de Amsterdam Fashion Week. Wij besloten ook even op visite te komen en spraken met eigenaar Danie Bles die het evenement in een nieuw jasje stak. We staan ook stil bij burnouts, steeds meer jongeren krijgen hiermee te maken. Hoe voorkom je dat je te veel hooi op de vork neemt?

Dit en nog veel meer is er te lezen in de aankomende Metro. Geen enkele reden om hem niet mee te pakken dus. Om te voorkomen dat jullie erom gaan vechten, is hij ook online te lezen. En dit kan nu al! Klik op deze link en dan komt het helemaal goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.