Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 sep 2018 / 04:41 uur

Jos Brech vandaag naar Nederland

Jos Brech, de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, wordt donderdag uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt na de middag op het vliegtuig gezet. het is nog niet bekend hoe laat dat precies is en op welk Nederlands vliegveld Brech zal landen. Dat heeft de Spaanse advocaat van Brech gezegd.

Het Openbaar Ministerie in Nederland wil tot dusver geen mededelingen doen over wanneer Brech wordt uitgeleverd.

Twintig jaar stil

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen twintig jaar geleden op de Brunssummerheide. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel. Brech was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto’s. Brech zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jos Brech vandaag naar Nederland
Sluiten