Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 1 sep 2018 / 10:55 uur

Het houdt niet op: teller Maarten op 4,7 miljoen

Het houdt niet op: de teller van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden staat inmiddels op 4,7 miljoen euro. Dat maakte de zwemmer zaterdagochtend in het Friese Burdaard bekend.

Burdaard was de plek waar Van der Weijden twee weken geleden strandde. Na 163 kilometer kon hij niet meer, hij was op. Toch bleven de donaties, ook na zijn monstertocht, maar doorstromen.

Magische grens

Maandag maakte de olympisch kampioen openwaterzwemmen bekend dat de teller op 4,4 miljoen euro stond. Heel graag wilde hij de magische grens van 4,5 miljoen euro bereiken, zodat alle elf uitgekozen onderzoeken naar kanker kunnen worden uitgevoerd.

En dat is nu gelukt. Er is zelfs een twaalfde onderzoek, goedgekeurd door de stichting KWF Kankerbestrijding, aan toegevoegd.

‘Maarten bedankt’

Na de bekendmaking in Burdaard, kreeg Van der Weijden een groot applaus van de aanwezigen. „Maarten bedankt!", klonk het.

Ook zal er in het Friese dorpje, dat niet meer dan 1200 inwoners telt, een standbeeld van de Elfstedenzwemmer komen. Kunstenaar Hans Jouta maakt gratis een kunstwerk van Van der Weijden. Het is de bedoeling dat het beeld er dit jaar nog komt.

Maarten van der Weijden sprong zaterdagochtend 18 augustus om 04.30 uur in het water in Leeuwarden. In de Friese hoofdstad begon hij aan de Elfstedenzwemtocht, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 37 kilometer voor de finish, eveneens in Leeuwarden, moest hij zijn recordpoging opgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het houdt niet op: teller Maarten op 4,7 miljoen
Sluiten