Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Grieks dorp bedekt met enorme spinnenwebben

Het Griekse dorpje Aitoliko wordt bedekt met een grote hoeveelheid spinnenwebben. Warme temperaturen hebben gezorgd voor bijna 300 meter aan spinnenrag.

Volgens deskundigen is er sprake van een jaarlijks terugkerend fenomeen. Het gaat om de tetragnatha-spinnen, het soort spinnen dat enorme nesten bouwt om in te paren.

Feestje vieren

Door de hoge temperaturen en aangename vochtigheid zijn er nu meer spinnen dan normaal. Daar komt nog bij dat er door de vele muggen genoeg voedsel is om te overleven. Al met al zorgen deze factoren voor aangename leefomstandigheden voor de beesten.

„Het is net alsof de spinnen een feestje vieren”, zegt Maria Chatzaki, hoogleraar moleculaire biologie en genetica aan de Democritus Universiteit van Thrace aan de BBC. „De spinnen zijn niet gevaarlijk voor mensen en zorgen niet voor schade aan de flora en fauna.” Chatzaki vervolgt dat de spinnen na hun ‘feest’ snel zullen sterven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grieks dorp bedekt met enorme spinnenwebben
Sluiten