Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 sep 2018 / 04:34 uur

Dag des oordeels aangebroken voor Bill Cosby

Bill Cosby, de man die door ruim zestig vrouwen beschuldigd werd van seksueel misbruik, krijgt maandag en dinsdag te horen wat het zijn straf is.

De 81-jarige Cosby is beschuldigd van het drogeren en misbruiken van voormalige basketbalster Andrea Constand, waar hij maximaal dertig jaar celstraf voor kan krijgen. De komiek kan alleen nog voor deze zaak gestraft worden, omdat de andere 62 beschuldigingen gaan over zaken die al verjaard zijn.

Eén rechtszaak

Cosby wordt op drie punten schuldig bevonden in de zaak Andrea Constand. Het drogeren en misbruik zou hebben plaatsgevonden in 2004. In totaal kwamen 62 vrouwen naar voren met soortgelijke verhalen over de komiek. Alleen de zaak over Andrea Constand ging naar de rechter.

De rechter in zijn zaak, Steven O’Neill, heeft niet bekendgemaakt waarom hij twee dagen nodig heeft voor de uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag des oordeels aangebroken voor Bill Cosby
Sluiten