Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Al elf doden door orkaan Florence in Amerika

Orkaan Florence heeft voor minstens elf doden gezorgd in Amerika. Door de orkaan en „epische hoeveelheden regen" zijn grote delen van de zuidoostkust van Amerika onder water komen te staan.

Al elf doden door orkaan Florence in Amerika
Mariniers doorzoeken een overstroomd huis / ANP

Overstromingen

De eerste doden vielen vrijdag al: een gigantische boom viel op een huis en daarbij kwamen een vrouw en haar kind om het leven, schrijft Fox News. Een bejaarde man kwam te overlijden terwijl hij probeerde te evacueren, drie mensen kwamen om door plotselinge overstromingen.

Een man werd omver geblazen toen hij naar buiten ging om bij zijn honden te kijken en er werd een man geëlektrocuteerd toen hij in de regen met zijn generator bezig was. Ook overleed een vrouw thuis aan een hartaanval. De ambulancediensten konden niet op tijd bij haar komen door bomen die de weg blokkeerden. Een 61-jarige vrouw kwam om het leven doordat haar auto een boom raakte.

Kans op sterven

Hoewel veel inwoners al waren geëvacueerd, hebben mariniers en vrijwilligers zaterdag honderden mensen gered die waren ingesloten door het water. Volgens burgemeester Mitch Colvin van Fayetteville in North Carolina moet het ergste nog komen. De achterblijvers zouden volgens hem hun familie moeten inlichten. „Als je weigert te vertrekken tijdens deze verplichte evacuatie, moet je je wettelijke naasten inlichten, want de kans op sterven is zeer aanwezig."

Florence ging gepaard met zware regenval, waardoor rivieren buiten hun oevers traden. Tientallen velden met landbouwgewassen moeten als verloren worden beschouwd.

De schade zou volgens een rampendeskundige kunnen lopen tot 20 miljard dollar, dat is ruim 17 miljard euro. De orkaan zou volgens weerkundigen nu langzaam in westelijke richting bewegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.