Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 sep 2018 / 14:04 uur

Advocaat Lili en Howick start nieuwe procedure

Om te voorkomen dat de kinderen Lili en Howick zaterdag het land uitgezet worden, is Flip Schüller, advocaat van de kinderen, een nieuwe procedure begonnen. Volgens Schüller gaat het om een voorlopige voorziening bij de rechtbank in Amsterdam.

Een woordvoerster van de rechtbank laat weten dat het verzoek ter beoordeling bij de rechter en de griffier ligt. Het is nog niet bekend of er een zitting komt. Schüller weet ook nog steeds niet of de zaak schriftelijk of achter gesloten deuren wordt behandeld.

Belangrijk nieuw feit

Hij onderneemt actie omdat het niet goed gaat met de moeder. „De kinderen zouden in Armenië tijdelijk van de moeder gescheiden zijn, maar nu blijkt dat het niet goed gaat met haar. Ze is op verzoek van voogdijinstelling Nidos onderzocht. De arts concludeert dat de moeder moet worden opgenomen en in die tijd niet voor de kinderen kan zorgen. De moeder is nu in afwachting van een plaats in de kliniek.”

Dit is een belangrijk nieuw feit volgens Schüller „aangezien de Raad voor de Kinderbescherming uitging van, in het ergste geval, een korte tijdelijke breuk tussen moeder en de kinderen en eventueel de tijdelijke opname in een weeshuis. Maar dat gaat nu veel langer duren.”

Schade voor de kinderen

Volgens de advocaat komt dit bovenop andere ontwikkelingen waaruit steeds duidelijker blijkt wat de schade is voor de kinderen bij uitzetting en dat er nog veel te weinig is geregeld om die schade te beperken. „Professor Scherder heeft gesteld dat uitzetting zal leiden tot neurologische schade bij de kinderen”, aldus Schüller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Lili en Howick start nieuwe procedure
Sluiten