Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 sep 2018 / 21:00 uur

2 kilo haar afgeschoren bij zwaar verwaarloosde kat

De medewerkers van een dierenasiel in Douglas Country in de Amerikaanse staat Nevada troffen vorige week een zwaar verwaarloosde grijze kater aan met gigantische dreadlocks. En hoewel het er misschien grappig uitziet, is dat voor de kat helemaal niet fijn. Het overtollige haar moest dan ook worden verwijderd.

Vernoemd naar de reggaezanger ©Douglas County Animal Care & Services Shelter

Gedumpt

Bob Marley werd gedumpt in een kleine doos, waarin hij nauwelijks kon bewegen, voor de poort van het asiel. Wat de asielmedewerkers in de doos aantroffen, was schokkend. Op het eerste gezicht leek het alsof er een doos met vuile klitten en haar voor hun poort was neergezet, maar er bleek ook nog een levend dier onder de gigantische hoeveelheid dood haar te zitten.

De vacht van het dier was in zo’n abominabele conditie dat het aan het begin niet eens duidelijk was dat het om een kat ging.

De 10-jarige kater moest onder narcose ©Douglas County Animal Care & Services Shelter

Geknipt

Om een kattenvacht in zo’n verschrikkelijke staat te krijgen is jarenlange verwaarlozing nodig. Bob Marley had ook fysiek last van al dat haar, hij kon nauwelijks meer lopen en was een soort van gevangene van zijn eigen vacht geworden.

Er zat niks anders op dan alles eraf te scheren. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat de haren plakkerig en vies waren, moest de kater verdoofd worden en er werd imposante hoeveelheid troep en dood haar verwijderd. De hele hoop woog ongeveer 2 kilo.

Het verwijderde haar ©Douglas County Animal Care & Services Shelter

Getransformeerd

Toen de operatieve knipbeurt voltooid was, verscheen er een heel ander wezen. Onder al die haren zat een vrolijke en blije kater. Het dierenasiel gaat nu proberen om de kat af te laten vallen en weer helemaal gezond te krijgen.

Daarna wordt er een nieuw huis voor hem gezocht met baasjes die hem niet verwaarlozen.

Bob Marley na de scheerbeurt ©Douglas County Animal Care & Services Shelter
Reageer op artikel:
2 kilo haar afgeschoren bij zwaar verwaarloosde kat
Sluiten