Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 6 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Vermiste bejaarden teruggevonden op metalfestival

Een mooi festival op z’n tijd doet de mens goed toch? Dat moeten twee senioren die wegglipten uit een Duits verzorgingstehuis ook hebben gedacht. De twee oude mannen waren vermist, maar werden teruggevonden op een metalfestival.

Wacken Open Air. Foto: ANP

Na een lange zoektocht vond de politie de mannen ‘s nachts bij Wacken Open Air, het grootste metalfestival ter wereld. „De twee heren hadden vrijdagavond duidelijk genoten van hun uitstap", vertelde een woordvoerster van de politie van Schleswig-Holstein aan het Duitse radiostation NDR 1.

Wacken Open Air. Foto: ANP

Rond drie uur ‘s nachts vonden de agenten de mannen ‘versuft en gedesoriënteerd’ buiten het festivalterrein. Ze namen contact op met het personeel van het verzorgingstehuis en die regelden een ritje terug naar huis. De mannen zouden dit niet met het grootste plezier hebben gedaan – zij wilden natuurlijk veel liever blijven – dus werd het busje tot aan huis door de politie begeleid.

Hoe oud de mannen precies zijn en of ze alweer zijn bijgekomen van hun wilde uitstapje, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.