Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 aug 2018 / 04:35 uur

Van der Weijden wordt ook in woonplaats gehuldigd

Niet alleen in Leeuwarden, maar ook in zijn eigen woonplaats Waspik (Waalwijk) zal Maarten van der Weijden gehuldigd worden. Dat maakte burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk maandag bekend.

Van der Weijden wordt ook in woonplaats gehuldigd
Van der Weijden op brancard met dochter / ANP

Gemeente is trots

Met zijn 11stedenzwemtocht heeft Van der Weijden ruim 2,5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek, dat bedrag kan nog verder oplopen. „De hele gemeente Waalwijk is zo trots als een pauw met zo’n inwoner”, aldus de burgemeester. Waar en wanneer de huldiging zal plaatsvinden, maakt de burgemeester later bekend.

Van der Weijden wordt ook in woonplaats gehuldigd
Van der Weijden wordt gefeliciteerd door premier Rutte / ANP

Van der Weijden zwom de afgelopen dagen 163 kilometer van de Elfstedentocht. Hij lag in totaal zo’n 55 uur in het water. De zwemmer moest helaas opgeven, omdat zijn dokter doorzwemmen niet verantwoordelijk vond. De zoutbalans in zijn lichaam was namelijk verstoord geraakt en door misselijkheid kon hij ook geen medicijnen binnenhouden. Bovendien was hij in het water in slaap gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Weijden wordt ook in woonplaats gehuldigd
Sluiten