Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 aug 2018 / 14:30 uur

Twee doden bij crash Nederlands vliegtuigje

Bij de crash van een Nederlands vliegtuigje zijn donderdag de enige twee inzittenden om het leven gekomen. Het vliegtuigje kwam uit Lelystad en stortte neer op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland.

Rond 11:00 uur was het toestel opgestegen uit Lelystad. Een uur later zou het bij de landing in Münster mis zijn gegaan.

Piloot en examinator

Het ging om een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moest doen om het brevet te halen of te behouden. Volgens een Duitse regionale krant zouden een piloot en een examinator in het toestel hebben gezeten. De autoriteiten konden dat nog niet bevestigen. Ook is niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen.

Lelystad Airport zegt niets over de identiteit van de twee slachtoffers. Volgens een woordvoerder zou het toestel donderdagavond terugkeren naar Lelystad.

Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Münster-Osnabrück is het neergestorte vliegtuig een Beech G 58 Baron. Mogelijk werden met het toestel landingsoefeningen gedaan. „Dat is bij ons niet ongebruikelijk", zei de zegsman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee doden bij crash Nederlands vliegtuigje
Sluiten