Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 13 aug 2018 / 19:25 uur

Student wordt na het stappen wakker op begraafplaats

Van een aantal hogescholen in Nederland zijn de introductieweken van universiteiten en hogescholen weer begonnen. Daarbij mogen de nodige alcoholische versnaperingen niet ontbreken, of een paar te veel. Dat kan een 20-jarige eerstejaarsstudent volmondig beamen: na een flink avondje uitgaan werd hij vanochtend namelijk wakker op een begraafplaats in Utrecht.

Alles zwart

De jongeman werd rond 09.00 uur ontdekt door medewerkers van de begraafplaats St. Barbara in het oosten van Utrecht, nog duchtig onder invloed. De jongen kon zich helemaal niet meer herinneren hoe hij op de begraafplaats terecht is gekomen. Hij zei dat hij zondagavond met een vriend mee was geweest naar een studentenvereniging voor een feest van de UIT-week. Hij weet nog dat hij het feest verliet, en vanaf dat moment is alles zwart.

Politie

De medewerkers van de begraafplaats schakelden de politie in toen ze de jongen vonden. Maar de politie heeft hem geen boete gegeven, omdat ‘hij geen enkel kwaad in de zin had’. Ze hebben hem veel sterkte gewenst met zijn verschrikkelijke kater en welkom geheten in Utrecht. „Hij is genoeg gestraft gezien het feit dat hij zich flink schaamde.” En terecht.

„Wel hebben we afgesproken dat als hij zich de komende dagen weer herinnert hoe hij op de begraafplaats terecht is gekomen, hij dat netjes laat weten aan de beheerders”, aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student wordt na het stappen wakker op begraafplaats
Sluiten