Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 aug 2018 / 13:45 uur

Stationsontruiming Tilburg blijkt loos alarm

In tegenstelling tot eerdere bericht blijkt de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer ook niet van de mannen die gearresteerd waren.

Vrijgelaten

De mannen worden zo snel mogelijk vrijgelaten, maar hebben de nacht wel op het politiebureau doorgebracht. „Als je ’s avonds wordt opgepakt, krijg je nachtrust. De volgende ochtend zijn we begonnen met verhoren en verder onderzoek. Toen bleek dat de situatie anders lag. Ik kan me voorstellen dat deze mannen hier niet heel blij mee waren, maar ik hoop op wat begrip van hen. We doen dit niet voor ons plezier, we doen dit omdat we de meldingen serieus nemen”, aldus een woordvoerder van de politie.

„De melding was serieus genoeg, de inzet was terecht en op basis van de informatie die we toen hadden zijn ze terecht aangehouden”, legt een politiewoordvoerder uit. ,,We kregen de informatie dat ze zich verdacht gedroegen en dat er een koffer was achtergelaten op de plek waar zij stonden. Dan gaan alarmbellen rinkelen. Wij hebben toen dezelfde conclusies getrokken als de melders.”

Bommelding

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de vier mannen die aangehouden waren vanwege de bommelding, werden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf.

Het treinstation van Tilburg werd zondagavond ontruimd na een bommelding. Een treinpassagier had de politie gewaarschuwd. Zowel de verdachten als de melder worden vandaag ondervraagd. Van die laatste hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over het voorval. Een explosief is overigens niet gevonden.

Tegen middernacht werd het station weer vrijgegeven. Het treinverkeer rondom Tilburg lag uren plat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stationsontruiming Tilburg blijkt loos alarm
Sluiten