Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 aug 2018 / 10:44 uur

Politie schiet verdachte neer op Amsterdam CS

De politie heeft op station Amsterdam Centraal een verdachte neergeschoten die betrokken was bij een steekincident. Dat meldt de politie via Twitter. De neergeschoten verdachte en twee mensen die bij het steekincident gewond zijn geraakt, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend.

De westtunnel van het Centraal Station is ontruimd en de sporen 4 en 5 zijn buiten gebruik, zegt een woordvoerder van de NS. Van een volledige ontruiming van het Centraal Station is volgens de politie geen sprake. Wel ligt het tramverkeer voor het station (Stationsplein) plat.

Ondanks dat er nog niets bekend is over wat er precies gebeurd is op het station, zit de schrik er bij getuigen flink in. Richard Snelders heeft een bloemenwinkel op het station. Een jongen met een steekwond in zijn hand strompelde rond het middaguur zijn bloemenwinkel binnen. ,,Kort daarop hoorde ik schoten en wist ik dat het fout boel was."

Terreuraanval

Niet lang daarna zag Snelders ter hoogte van de Hemavestiging in de hal een gewonde man op de grond liggen. ,,Het eerste waar je aan denkt is iets van een terreuraanval. Je staat op Amsterdam CS hier. Dat komt direct in je op. De paniek was ook groot."

De gewonde man liep Snelders’ winkel weer uit en zakte in de hal in elkaar. Er was een vrouw of een meisje bij hem, zegt de bloemist. ,,Ik ben buiten mijn winkel gaan kijken en zag toen ook de neergeschoten man liggen. Agenten schreeuwden in het Engels dat hij moest blijven liggen. Later is hij afgevoerd."

Er was al snel veel politie ter plaatse, zegt Snelders. En beveiligers die hier op het station rondlopen. ,,Het ging allemaal heel snel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie schiet verdachte neer op Amsterdam CS
Sluiten