Metro
Metro Nieuws 7 aug 2018 / 13:29 uur

Pinguïn overleden door chloortabletten in water

Op zorgboerderij Daalhoeve in Maastricht is plotseling een zwartvoetpinguïn overleden. Dit komt waarschijnlijk doordat iemand chloortabletten in het water van de zorgboerderij heeft gegooid.

Een medewerker van de zorgboerderij vertelt aan nu.nl dat een tweede pinguïn ernstig gewond is geraakt en in behandeling is bij een dierenarts. Het dier krijgt sondevoeding en zal het waarschijnlijk ook niet overleven.

Blauw water

Het groene water op de boerderij kleurde vorige week ineens blauw. Besloten werd het water te verversen, maar toen was het al te laat. De volgende dag waren twee van de drie pinguïns er ernstig aan toe.

Volgens de dierenarts hadden de dieren last van verbrandingsverschijnselen in hun slokdarm, luchtpijp en longen.

Geen spoor van de dader

Omdat het verblijf zelf geen gebruik maakt van chloortabletten, vermoeden zij dat iemand de tabletten in het water heeft gegooid. Ieder spoor van de dader ontbreekt, en er zijn geen beveiligingscamera’s aanwezig.

De zorgboerderij verklaart „het bijzonder triest” te vinden. „De pinguïns hadden zich goed gewend en voelden zich thuis in hun verblijf." Het overlijden van de pinguïn is doorgegeven aan de dierenpolitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinguïn overleden door chloortabletten in water
Sluiten