Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Offeren van dieren berust op een wreed verhaal’

Het offeren van dieren moet verboden worden. Hiervoor pleiten de dierenorganisaties Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al wat leeft, Een DIER Een VRIEND en stichting Dierennood.

Deze organisaties pleiten daarbij ook voor het aanpassen van het artikel ‘Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging’ in de Grondwet. Hierin moet worden opgenomen dat dieren geen leed mag worden berokkend in naam van de godsdienst.

Eeuwenoud godsdienstig verhaal

,,Het offeren van dieren berust op een wreed eeuwenoud godsdienstig verhaal dat niet meer past bij deze tijd. Vrijheid van godsdienst is prima maar mag nooit ten koste van mensen of andere diersoorten gaan die een eigen intrinsieke waarde hebben, kunnen voelen en lijden”, aldus Sandra van de Werd namens de dierenwelzijnsorganisaties.

Het verbod moet niet alleen gelden voor het Offerfeest, maar ook voor het ‘kipslingeren’ dat orthodoxe joden tijdens Jom Kippoer doen en voor het doden van dieren door voodoo-aanhangers. ,,En het geldt net zo goed ook voor tradities als bijvoorbeeld stierenvechten en ganstrekken”, aldus van de Werd.

Voor de moslims is dinsdag het Offerfeest, het belangrijkste feest van de islam, begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Offeren van dieren berust op een wreed verhaal’
Sluiten