Metro
Metro Nieuws 10 aug 2018 / 19:09 uur

Nieuwe emoticonkoppels worden stuk diverser

De volgende generatie emoticons voor op de mobiele telefoon zou weleens vol met diverse stelletjes kunnen zitten. Dat houdt in dat de emoticons in verschillende kleuren en houdingen kunnen gaan uitkomen. Dat staat in een blogpost van het Unicode Consortium, de organisatie die de beslissingen neemt over emoticons.

Kleuren en houdingen

De shortlist voor 2019 heeft nu 179 emoticons. Een groot deel hiervan zijn 55 karakters om paren van verschillende geslachten en huidtinten te vertegenwoordigen. Door het ‘los’ aanbieden van verschillende figuren in verschillende houdingen (met uitgestoken hand, bijvoorbeeld), kan de gebruiker zelf het perfecte koppel bij elkaar zoeken.Volgens de post zijn er ook nieuwe emoticons gericht op mensen met een handicap, bijvoorbeeld mensen met met protheses.

Ninja, mammoet en dodo

In maart heeft Apple deze voorgesteld en het Consortium heeft het voorstel grotendeels overgenomen. Voor 2020 zijn ook al kandidaten bekend: een ninja, militaire helm, mammoet, veer, dodo, toverstaf, timmerzaag en een schroevendraaier. Tot maart 2019 zullen meer kandidaten worden verzameld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe emoticonkoppels worden stuk diverser
Sluiten