Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Na alle schande VMBO: ook uitdelen diploma gaat mis

Net wanneer je denkt dat je het ergste wel gehad hebt en de grootste schande voorbij is, gaat het ook met het uitdelen van de diploma’s fout op het VMBO Maastricht. Enkele leerlingen hebben vrijdag namelijk mogelijk het verkeerde diploma gekregen. Bij hen was vermeld dat ze de gemengde leerweg hadden behaald, terwijl dat de theoretische leerweg moet zijn, vertelden ze. Bij andere leerlingen zouden er fouten in de cijferlijsten zitten.

Een woordvoerder van de school zei dat eventuele fouten worden rechtgetrokken. Maar er kan volgens hem ook een verklaring zijn voor een ,,verkeerde" vermelding op het diploma. Het kan zijn dat leerlingen een diploma met de tekst ,,gemengde" leerweg kregen, omdat ze de ,,theoretische" leerweg niet gehaald hebben. Maar er kunnen ook andere redenen zijn. ,,Het wordt uitgezocht, maandag weten we het”, aldus de woordvoerder.

Geen telefoontje

Verder was bij iemand een 2 voor de rekentoets genoteerd, waarvoor zij naar eigen zeggen een 6 had gehaald. Ook dat gaat de school uitzoeken, laat de woordvoerder weten. Daarnaast beklaagden nogal wat ouders zich omdat er geen telefoontje van de school was gekomen of hun kind geslaagd was of wat hun cijferlijst was. Terwijl de school dat wel beloofd had.

‘Administratie en management kloppen niet’

De zestienjarige Inge is een van de gedupeerde leerlingen. Haar moeder is laaiend. Niet alleen klopt het uitgereikte diploma volgens haar niet. ,,We zijn geeneens gebeld vrijdagmiddag dat Inge geslaagd is”, fulmineert ze. ,,Ik heb zelf maar gebeld. En nu dit.” Ook Inge zelf is niet gebeld over de behaalde punten voor de herexamens Frans en economie. Boos wijst haar moeder naar de school. ,,Dit hier verandert niet. Administratie en management kloppen niet. Eerst moeten ze alles eruit gooien voor iets verandert.”

Een woordvoerder van de school laat in een reactie weten dat de school vrijdag niet iedereen telefonisch te pakken heeft gekregen. Bovendien zou het nummer van sommige leerlingen niet geklopt hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.