Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Moed voor Maarten: duizenden bezoekers juichen

Veel mensen, lawaai en gejuich. Maarten van der Weijden wordt massaal gesteund door toeschouwers die aan de Friese oevers staan. Op de tweede dag van zijn epische zwemtocht van 200 kilometer, waarmee hij geld inzamelt voor onderzoek naar kanker, sloten bekende en onbekende Nederlanders aan om de gewezen Olympisch kampioen openwaterzwemmen een hart onder de riem te steken.

Nog meer support

Zo kwamen zijn eigen dochters, sprinter Churandy Martina en cabaretier Claudia de Breij, Van der Weijden aanmoedigen vanaf boten. „Maarten is fan van Claudia. Hij wist niet dat ze er zou zijn, dat was een grote verrassing voor hem”, vertelt zijn woordvoerder.

De hel van het noorden

Zo worden meer dingen georganiseerd om de zwemmer door „de hel van het noorden heen te helpen”, aldus de zegsman. De hel van het noorden is een leeg, lang en kaal stuk van 45 kilometer lang richting Dokkum. Omdat Van der Weijden opziet tegen de tweede nacht, gaan diverse brandweerkorpsen uit de omgeving het water bijlichten met grote lampen.

Stempels

De stempels van de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en Harlingen zijn inmiddels binnen. Van der Weijden heeft nog drie steden te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moed voor Maarten: duizenden bezoekers juichen
Sluiten