Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Meisje gevonden onder puin, dodenaantal Genua nu 42

Het aantal dodelijke slachtoffers van het verschrikkelijke brugongeluk in Genua is opgelopen tot 42.

De Italiaanse hulpdiensten vonden nog vier doden onder het puin van de Morandi-brug. Het gaat om een meisje van negen en haar ouders, en een 30-jarige man.

Niet geïdentificeerd

Dit maakte het Italiaanse persbureau ANSA bekend. De lichamen van de slachtoffers zijn nog niet officieel geïdentificeerd.

De auto waarin het meisje en haar ouders zich bevonden, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in het puin gevonden. Het voertuig lag onder een betonnen blok dat deel uitmaakte van een van de constructietorens van de brug. De man werd later zaterdag gevonden.

Kritieke toestand

Er zouden nog tien gewonden in het ziekenhuis liggen. Zes van hen zijn in kritieke toestand.

De ingestorte brug. Foto: ANP

Heftig noodweer

De Morandi-brug in de havenstad stortte afgelopen dinsdag in tijdens een onweersbui. Tientallen auto’s vielen zo’n 45 meter naar beneden en kwamen in de rivier de Polcevera of tussen de brokstukken langs de oever terecht.

De brug van 1,2 kilometer lang werd in de jaren 60 gebouwd en was cruciaal: de brug overspande een spoorwegcomplex, een industrieterrein en woonwijken. Onder de bewoners en autoriteiten rijst de vraag wie er verantwoordelijk gehouden moet worden voor het afgrijselijke ongeluk.

Persconferentie en evacuaties

De Italiaanse wegbeheerder Autostrada is verantwoordelijk voor het onderhoud van de snelweg in Genua. Het bedrijf geeft zaterdagmiddag een persconferentie en komt dan met initiatieven om nabestaanden en geëvacueerde mensen te helpen.

Nabestaanden rouwen om slachtoffers. Foto: ANP

Ongeveer zeshonderd mensen moesten na het instorten van de brug hun huizen en appartementen verlaten. De gebouwen, waarvan sommige onder de brug staan, moeten volgens de autoriteiten worden gesloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.