Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Nieuws 20 aug 2018 / 11:35 uur

Maarten van der Weijden gestopt met zwemmen

Maarten van der Weijden is gestopt met het zwemmen van zijn 11stedenzwemtocht, net voor Dokkum heeft de zwemmer het water verlaten. Hij is met een ambulance naar het MC Leeuwarden gebracht.

Vermoeidheid en kou

Na een tocht van meer dan 160 kilometer en zo’n 55 uur zwemmen, heeft hij toch op moeten geven. Hij was misselijk geworden, heeft overgegeven en had het erg koud. De zwemmer had een korte pauze ingelast en werd toen nagekeken door zijn arts. Die vond het op dat moment niet langer verantwoord om door te gaan en heeft het besluit genomen om te stoppen.

Maarten van der Weijden gestopt met zwemmen
Van der Weijden na het stoppen / mvdw foundation

De vermoeidheid en kou hebben Van der Weijden genekt, zegt journalist Kirsten van Santen. Volgens een woordvoerder ligt het aan een verstoorde zoutbalans. Door de misselijkheid kon de zwemmer geen medicijnen binnenhouden. Bovendien was hij in het water in slaap gevallen.

Na Dokkum moest de zwemmer nog 24 kilometer afleggen, waarna er vanavond in Leeuwarden een groot eindfeest zou zijn. Met zijn 11stedenzwemtocht haalt Van der Weijden geld op voor kankeronderzoek, volgende de laatste berichten staat de teller op ruim 800.000 euro.

Er gaan al geluiden op om Maarten van der Weijden sportman van het jaar te maken.

https://twitter.com/CeesvRijn/status/1031474321712132097

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Maarten van der Weijden gestopt met zwemmen
Sluiten