Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 aug 2018

Leerlingen VMBO Maastricht horen of ze geslaagd zijn

Eindelijk is het zo ver: de tweehonderd leerlingen van het VMBO Maastricht horen vrijdagmiddag of ze geslaagd zijn voor hun eindexamens en hun diploma mogen ophalen. Eerder dit jaar bleek dat de eindexamens die ze hadden gemaakt, waren afgekeurd en dat hun diploma dus niet geldig was.

Toetsen maken in de vakantie

De leerlingen hebben vorige week de toetsen moeten over doen. Per leerling werd vastgesteld wat opnieuw moest. Tijdens een Speciale Zomerschool eerder deze maand konden de leerlingen hun kennis bijspijkeren.

De onderwijsinspectie haalde in juni een streep door 354 eindexamens van de school. Uit onderzoek bleek dat er fouten in de examens zaten. Bovendien hadden bijna alle leerlingen eerdere toetsen door het jaar heen niet afgerond.

Nog een herkansing

In totaal 229 leerlingen gaven zich op voor de herexamens vorige week, maar ongeveer tweehonderd kwamen daadwerkelijk opdagen. De overige leerlingen krijgen nog een herkansing tijdens de herfstvakantie.

Van de 354 leerlingen van wie de examens waren afgekeurd, blijken er 22 hoe dan ook gezakt. Nog eens 42 leerlingen waren alsnog geslaagd, bleek na onderzoek door een externe examencommissie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leerlingen VMBO Maastricht horen of ze geslaagd zijn
Sluiten