Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Kanker’-scene in Zapp-film: Zonder overleg op tv

Roy Hofmans was een van de mensen die raar opkeek, toen hij zondagavond rond 19.45 zijn televisie op Nederland 3 had afgestemd staan. Tijdens de programmering van Zapp – dat zich vooral op 6 tot 12-jarigen zou richten – kwamen er een aantal termen voorbij die je niet direct zou verwachten.

https://www.facebook.com/100005609747587/videos/870551163141867/

In het stuk wordt in een tijdsbestek van 25 seconden twee keer de term kanker(lijer) gebruikt en ook de kreet ,,volgens mij vinden ze je geil”, komt voorbij. Dat slaat in dit verhaal op twee meisjes, die volgens de programmabeschrijving tien jaar oud zijn. Het gaat om de film Zwemparadijs.

Zonder overleg

De film was al een keer eerder te zien op Zapp. De producerende omroep NTR stelt dat het nadien al afgeraden had om dat nogmaals te doen. ,,De NPO heeft Zwemparadijs zonder overleg met ons opnieuw heeft geprogrammeerd. De NTR vindt de film geslaagd en herkenbaar, maar niet geschikt voor jonge kinderen. Wij hebben de NPO dan ook laten weten dat dit niet had mogen gebeuren”, aldus een woordvoerder tegenover Metro.

De NPO zegt dat het de film bewust pas in de avond heeft uitgezonden. ,,Gezien de eerdere discussies over het uitzendtijdstip van Zwemparadijs is er deze keer voor gekozen om de film op 19.40 uur uit te zenden; een tijdstip waarop onze allerjongste kijkers niet naar de televisie kijken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.