Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2018

Jongetje in New Mexico omgekomen door bizar ritueel

In New Mexico is in een ondergronds wooncomplex het stoffelijk overschot gevonden van een driejarig jongetje uit Atlanta dat al maanden wordt vermist. Volgens andere kinderen is hij om het leven gekomen tijdens een ritueel om „demonische geesten uit te drijven.”

Moslimextremisten

Vorige week deed de Amerikaanse politie een inval in het complex in het dunbevolkte, bergachtige gebied. Daarbij werden elf ondervoede en ernstig verwaarloosde kinderen gered uit handen van de verschillende ouders die als moslimextremisten te boek staan.

De ouders leerden hun verwaarloosde kinderen omgaan met wapens. De bedoeling was dat ze op termijn schietpartijen op scholen zouden beginnen.

Noodkreet uit kamp

De vader van het jongetje ontvoerde hem in december 2017 bij zijn moeder. Mogelijk is de vader betrokken bij de dood van zijn eigen zoon. Hij is op het complex, samen met nog vier anderen gearresteerd. De man is de zoon van de invloedrijke Amerikaanse imam Siraj Wahhaj.

De autoriteiten deden de inval vanwege een noodkreet die afkomstig zou zijn uit het woonkamp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jongetje in New Mexico omgekomen door bizar ritueel
Sluiten