Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 1 aug 2018 / 10:19 uur

Jonge vrouw in elkaar geslagen om hulp jongen

Een jongen beschermen die op het station door ongeveer dertig anderen achterna wordt gezeten. Het zou een heldendaad moeten zijn waarvoor je geroemd wordt. De groep jongeren was het daar echter niet mee eens en gaf Naomi een flinke hoofdwond, in plaats van haar welverdiende roem.

Rond half elf ‘s avonds liep Naomi samen met haar moeder en twee vriendinnen in de stationshal van Bijlmer Arena. Ze zagen wel wat mensen rennen, maar dat is niet geheel ongebruikelijk op een station. „Wij waren in de veronderstelling dat zij renden om de metro te halen” schrijft Naomi daarover op Facebook. Maar niet veel later hoorden ze ook geschreeuw.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=672655769767728&set=a.112370545796256.1073741828.100010699323598&type=3&theater

„Wij zagen een groep van ongeveer 30 jongens (16 t/m 18 jarigen) achter 1 jongen aanrennen. Wij liepen richting het busplatform om naar huis te gaan. Plots zagen wij die jongen weer rennen met de groep achter zich aan. Hij kwam uit de richting van Pathe Arena, letterlijk in onze armen gerend. Wij probeerde hem af te schermen van de groep met hulp van heel veel andere vrouwen die ook op het station waren.”

Filmen

Daar liet de groep het echter niet bij zitten en de situatie op het station liep uit de hand. Tijdens deze escalatie begon een aantal jongeren blijkbaar te filmen. Naomi vond dat niet kunnen. „1 jongen stond vlak voor mij en ik greep deze jongen bij zijn vest en zei tegen hem dat hij niet moest gaan filmen.” Dat pikte de jongen niet en hij sloeg met zijn telefoon op het voorhoofd van de vrouw.

Dat moet een flinke klap geweest zijn, want er zit een grote wond in haar gezicht. „Ik voelde een straal over mijn gezicht lopen en probeerde deze weg te vegen met mijn hand, het hielp niet het bleef maar doorstromen.” Kort daarna zijn de hulpdiensten al ter plaatse gekomen en lijkt de situatie gesust te zijn. Naomi zette haar verhaal, en gehavende gezicht, op Facebook en ontvangt daar nu veel lof.

Via Facebook

Door haar verhaal op Facebook te delen is Naomi in contact gekomen met een vrouw die zegt dat ze de jonge jongen mee naar de trein heeft genomen. Het zou gaan om een jongen van 15 jaar oud. Hoe het met hem gaat is niet bekend. Wat de reden is dat de jongen achterna werd gezeten, is Naomi en haar moeder nog altijd een raadsel.

Naomi roept via haar bericht op Facebook op geen vechtpartijen te filmen, maar het slachtoffer te helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jonge vrouw in elkaar geslagen om hulp jongen
Sluiten