D. van Aken
D. van Aken Nieuws 14 aug 2018

Dodental ingestorte brug Genua loopt op tot dertig

Update 19.20

Reddingswerkers in Genua vrezen dat de stukken hangbrug die nog overeind staan, het ook begeven. Ze hebben laten weten dat daarom panden in de omgeving van de brug worden ontruimd.

Update 18.15

De Italiaanse minister van transport, Danilo Toninelli, heeft op de Italiaanse televisie gesproken en zei dat de Italiaanse Rijkswaterstaat nalatig is geweest bij het onderhoud van de ingestorte brug. ,,De verantwoordelijken gaan moeten boeten", zegt hij. Volgens de Italiaanse Rijkswaterstaat werd de brug regelmatig gecontroleerd en is er bij de laatste controle niets gevonden dat afweek.

Update 16.35 uur: Italiaanse vicepremier Matteo Salvini meldt nu: ongeveer dertig mensen omgekomen bij het brugongeluk in Genua.

Update 15.15 uur: Het dodental is inmiddels opgelopen tot 22. Dit zei de viceminister van Infrastructuur en Transport, Edoardo Rixi, volgens Italiaanse media. Vooralsnog zijn twaalf mensen levend uit het puin gehaald.

Update 14.30 uur: 
De Nederlandse ambassade in Rome en consulaat-generaal in Milaan zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn bij de ramp. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten contact te hebben met de Italiaanse autoriteiten. Mensen met hulpvragen kunnen terecht bij een speciaal telefoonnummer: +31 247 247 247.

Premier Mark Rutte leeft mee met de slachtoffers. Hij twittert: ,,Schokkende beelden van de afschuwelijke brugramp in Genua. Nederland leeft intens mee met Italië en ons hart is bij slachtoffers en nabestaanden.”

Update 14.05 uur:

Er zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Dit heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd. De krant La Stampa sprak met reddingswerkers die het over twintig doden hadden.

Update 13.59 uur:

Hulpverleners hebben na het instorten van de brug in Genua zeker twee mensen levend uit het puin gehaald.

——-

Een gigantische verkeersbrug in het Italiaanse Genua is dinsdag ingestort. Er wordt gevreesd voor tientallen doden en gewonden. Volgens ooggetuigen zijn er voertuigen naar beneden gestort. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor reddingsoperaties.

Gebouwen

De Morandi-brug over de rivier de Polcevera ligt ten westen van het centrum van de Italiaanse havenstad. Volgens de eerste berichten is de instorting een gevolg van problemen met de pyloon op de linkeroever van de rivier die zou zijn ingestort.

Onder het puin wordt naar slachtoffers gezocht door politie, brandweer en andere reddingswerkers. Delen van de brug zijn op panden in het dal van de Polcevera terechtgekomen.

Regen

De brug voor de snelweg A10 stamt uit de jaren zestig en verbindt onder meer de luchthaven ten westen van Genua met het centrum van de stad. De constructie is 90 meter hoog en het wegdek van ruim een kilometer lang ligt 45 meter boven de grond.

https://twitter.com/Marcobaldo_/status/1029322326939185152

Het regent momenteel hevig in de Italiaanse havenstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dodental ingestorte brug Genua loopt op tot dertig
Sluiten