Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 aug 2018 / 12:09 uur

Dinsdag kans op smog door het hele land

Heel Nederland krijgt dinsdag te maken met smog. Hiervoor waarschuwt gezondheidsorganisatie RIVM. Maandag is er in het zuiden van het land al kans op smog door ozon. Wie gevoelig is voor de verontreinigde lucht krijgt het advies om binnen te blijven en geen zwaar lichamelijk werk te doen.

„De hoogste concentraties voor dinsdag worden in het oosten verwacht, voor het hele land geldt dat de luchtkwaliteit ‘slecht’ kan zijn. Woensdag wordt het beter, de luchtkwaliteit is dan in het ongunstige geval ‘onvoldoende’ maar dus niet meer ‘slecht’”, aldus het RIVM.

Lichamelijke klachten

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen met weinig wind en kan leiden tot hoesten en kortademigheid. Ook kunnen astmaklachten verergeren en irritatie ontstaan aan ogen, neus en keel.

Donderdag en vrijdag waarschuwde het instituut ook al voor plaatselijke smog, vooral in het zuidoosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dinsdag kans op smog door het hele land
Sluiten