Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Alberto Stegeman liet nepbom achter in legerbasis

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is, in een poging de beveiliging te testen, opnieuw een legerbasis binnengekomen. In zijn programma Undercover Nederland laat hij zien hoe hij op de legerplaats in Oldebroek een nepbom neer kon leggen.

Alberto liet in Oldebroek een nepbom in de eetzaal achter. Na de vondst van het pakketje werd groot alarm geslagen en werd de Explosieve Opruimingsdienst Defensie ingezet. De onderzoeksjournalist wil met zijn actie aantonen dat het nog steeds niet goed gesteld is met de beveiliging bij Defensie. Na zijn eerdere acties kondigde Defensie maatregelen aan.

Niet de eerste keer

In 2008 zorgde Stegeman voor ophef door binnen te dringen op militair vliegveld Woensdrecht en daar dichtbij de gevechtsvliegtuigen te komen. Op de kazerne in Havelte wist hij zelfs met een legervoertuig van het terrein af te rijden. Vorig jaar wist hij, gehuld in camouflagekleding, de militaire basis Oirschot binnen te komen.

Undercover in Nederland wordt op vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op SBS6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.