Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 aug 2018 / 09:26 uur

23 doden bij twee vliegtuigcrashes in Zwitserland

In Zwitserland zijn zaterdag twee vliegtuigen neergestort. In totaal zijn daarbij maar liefst 23 mensen om het leven gekomen.

In de ochtend stortte het privévliegtuigje neer van een gezin met twee kleine kinderen. Het gezin crashte ten zuiden van Luzern, bij de Rengg bergpas. Op de plaats waar het privévliegtuig crashte, brak daarna brand uit. Het felle vuur moest eerst vanuit de lucht door helikopters worden geblust, voordat hulpverleners ter plaatse konden komen.

Negentien inzittenden

Later die dag stortte een historisch vliegtuig met zeventien passagiers en twee piloten neer vlakbij Liechtenstein. Volgens Zwitserse autoriteiten heeft niemand van de negentien inzittenden het overleefd.

Het wrak van het historisch vliegtuig ligt op 2540 meter hoogte. Na de crash kwam een grote reddingsoperatie op gang, waarbij onder meer vijf helikopters werden ingezet. Boven het gebied is een vliegverbod ingesteld dat tot zeker zondagavond duurt. Over de oorzaken van beide ongelukken is nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
23 doden bij twee vliegtuigcrashes in Zwitserland
Sluiten