Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 aug 2018 / 04:19 uur

1,6 miljoen afhakers door drukte BelastingTelefoon

Door de enorme drukte bij de BelastingTelefoon hebben vorig jaar 1,6 miljoen mensen de verbinding gebroken zonder iemand te spreken. Bijna 700.000 bellers hebben dit jaar niet eens de wachtrij van de BelastingTelefoon gehaald, omdat het te druk was. In totaal zijn 1,6 miljoen telefoontjes geëindigd zonder dat er iemand bij de BelastingTelefoon werd bereikt.

Dat betekent dat een op de vijf telefoontjes nooit zijn weg vond naar een medewerker van de Belastingdienst, meldt De Telegraaf. Naast de 700.000 bellers bij wie de verbinding werd verbroken, haakten nog eens zo’n 900.000 gefrustreerd af in de wachtrij.

Bezetting

Dat blijkt volgens de krant uit cijfers die de fiscus bijhoudt over de bereikbaarheid van de dienst. Het probleem zit hem in de bezetting van de Belastingtelefoon, meldde staatssecretaris Snel (Financiën) eerder al in antwoorden op Kamervragen. Snel heeft al laten weten zo snel mogelijk 210 fte aan extra mankrachten bij de BelastingTelefoon te willen inzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1,6 miljoen afhakers door drukte BelastingTelefoon
Sluiten