Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Wankele’ Juncker bedankt Rutte voor steun

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie is dankbaar voor de steun die de Nederlandse premier Mark Rutte hem woensdagavond bood rondom een diner tijdens de NAVO-top. Juncker had toen last van pijnaanvallen door een aandoening aan zijn rug en kon daardoor moeilijk lopen. De voorzitter van de Europese Commissie dankt daarnaast de Portugese premier António Costa, die ook hielp om Juncker op de been te houden.

De voorzitter kampte met een erg pijnlijke aanval van ischias die vergezeld ging van krampen, zei zijn woordvoerder. Hij heeft publiekelijk gezegd dat dit zijn vermogen om te lopen beïnvloedt en dat was woensdagavond helaas het geval, aldus de zegsman. „Hij voelt zich nu prima."

Geen alcohol

Volgens de woordvoerder krijgt Juncker de standaardmedicatie voor zijn aandoening voorgeschreven. Mediaberichten dat Juncker te veel had gedronken noemde hij „smakeloos, beledigend, onelegant en oneerlijk". Er was volgens hem geen sprake van een combinatie van alcohol en pijnstillers.

Rutte zei donderdag dat Juncker voor zover hij weet geen ernstige gezondheidsproblemen heeft, maar al een tijdje kampt met een rugprobleem.

Juncker heeft een drukke week voor de boeg en reist komende week naar China en Japan. Er gaat volgens zijn woordvoerder geen dokter mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.