Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen aangerand in feestgedruis na WK-finale

Eerder deze week kwam al het nieuws naar buiten dat de Fransen de overwinning op de Kroaten niet zonder slag of stoot voorbij hebben laten gaan. Het land stond op zijn kop, en dat ging gepaard met de nodige opstootjes en rellen. Nu blijkt dat het daar niet bij is gebleven. Op sociale media laten tientallen vrouwen weten seksueel misbruikt te zijn.

In kruis gegrepen

Zondagavond verschenen de eerste berichten op Twitter onder de hashtag #metoofoot. De vrouwen omschrijven in hun tweets hoe zij in de menigte in hun billen of borsten zijn geknepen, in hun kruis gegrepen werden, of ongevraagd werden gezoend.

https://twitter.com/KateyaV/status/1018967761668669440

Veel van deze verhalen speelden zich af in de Franse hoofdstad, waar duizenden mensen zich verzamelden op de Champs-Elysées. Maar volgens Franse media zijn ook vrouwen in steden als Lyon en Rouen het slachtoffer geworden van seksuele intimidatie of aanranding.

Strafbaar

Michel Delpuech, prefect van de politie van Parijs, spoorde de vrouw aan om aangifte te doen. „Onze diensten zullen geen genade hebben voor de daders.” Het Franse staatssecretariaat voor Gelijkheid sloot zich hierbij aan en voegde eraan toe dat het ongevraagd zoenen van vrouwen strafbaar is op grond van de wet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.