Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 jul 2018 / 12:31 uur

Voetballer Özil zou foto met Erdogan zo weer maken

UPDATE: Özil heeft laten weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale voetbalploeg van Duitsland. „Met pijn in mijn hart stop ik als international, zo lang ik racisme en een gebrek aan respect voel”, aldus Özil.

De Duitse international Mesut Özil, die onder vuur ligt vanwege een foto die hij maakte met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, heeft laten weten dat hij de foto zo weer zou maken. Dat schrijft de voetballer van Arsenal op Twitter. Het is de eerste keer dat Özil openlijk reageert op de foto die hij samen met zijn collega-international Ilkay Gündogan van ‘die Mannschaft’ had laten maken bij een bezoek aan de Turkse president in Londen.

Özil wees in zijn verklaring op zijn Turkse achtergrond. Als hij Erdogan niet had willen ontmoeten, zou dat betekenen dat hij zijn Turkse roots niet zou hebben gerespecteerd, ongeacht wie de president is. Volgens de Arsenal-speler hebben ze tijdens de ontmoeting over voetbal gepraat en niet over politiek.

Ophef

Over de foto van Özil en Gündogan met de Turkse president ontstond veel ophef in Duitsland. Gündogan reageerde daar al voorafgaand aan het WK op, maar Özil sprak zich er niet over uit. Na de vroege uitschakeling in de groepsfase van Duitsland zeiden meerdere spelers dat de rel rond de foto voor ,,ruis binnen de nationale ploeg" had gezorgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetballer Özil zou foto met Erdogan zo weer maken
Sluiten