Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 jul 2018 / 20:09 uur

Vliegtuig Eindhoven Airport ontruimd na dreigbrief

Een vlucht van Ryanair is maandagavond op het laatste moment niet vertrokken vanwege een dreigbrief. Het vliegtuig zou van Eindhoven Airport naar de Schotse hoofdstad Edinburgh vliegen. De passagiers zijn uit het vliegtuig ontruimd.

Het vliegtuig met vluchtnummer FR1108 zou om 20.10 uur vertrekken. Een passagier aan boord van het vliegtuig laat aan het medium indebuurt Eindhoven weten dat het vliegtuig al op de startbaan stond toen werd omgeroepen dat er bomdreiging was op de vlucht. Daarop moest iedereen het vliegtuig verlaten.

In het vliegtuig is een dreigbrief gevonden, meldt de marechaussee. Volgens de regionale media wordt in de brief gedreigd met een bom. Dat wilde een woordvoerder van de marechaussee niet bevestigen.

Onderzoek

Verder is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk een bom in het spel is, omdat de marechaussee nog onderzoek doet. Het vliegtuig staat aan de grond.

Het vliegveld is volgens de marechaussee niet gesloten. Wel mogen andere gelande toestellen nog niet naar hun gate, twitteren passagiers vanuit de vliegtuigen. Sommigen wachten al twee uur in hun toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuig Eindhoven Airport ontruimd na dreigbrief
Sluiten