Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 jul 2018 / 20:54 uur

Vermiste kat duikt op zodra baasje uit coma komt

Een hond is je beste vriend, maar een kat kan er blijkbaar ook wat van! Kat Pruttel was tijdenlang vermist, maar dook ineens weer op toen baasje Ineke van Broenswijk na een half jaar uit coma kwam.

„Het is een wonder, we hebben allebei een hele lange reis gemaakt”, zegt Ineke tegen RTV Utrecht. De kat werd volledig uitgeput teruggevonden in Baarn. Deze week zagen de twee elkaar voor het eerst in maanden weer terug.

Longontsteking

De 61-jarige Amsterdamse Ineke had meerdere longontstekingen en kreeg daar bovenop nog enkele complicaties. Om deze reden werd zij in het ziekenhuis in coma gehouden, tot ze weer gezond en aangesterkt was. Terwijl zij in coma lag, paste haar dochter op de kat Pruttel. Dat ging helaas niet zoals ze had gehoopt, want Pruttel liep per ongeluk weg. Maandag werd het diertje gevonden door Anita Schonewille, van de dierenambulance Eemland.

Gelukkig had Pruttel een chip en kon die door de dierenambulance-medewerker worden uitgelezen. De informatie op de chip leidde Anita naar de dochter van Ineke, die in Hilversum woont. Een paar dagen eerder, toen Ineke uit haar coma kwam, had ze direct naar haar geliefde kat gevraagd maar haar dochter durfde nog niet te zeggen dat het diertje was weggelopen.

Telefoontje

Na een paar dagen kon ze het echter niet langer voor zich houden. De verdrietige Ineke kwam thuis in een huis zonder Pruttel, maar niet veel later ging de telefoon. De dierenambulance belde met de mededeling dat haar kat was gevonden, iets wat Ineke niet meer durfde te hopen. Nu gaan de twee samen hun herstelperiode in, de uitgeputte kat en de vrouw die nog moet revalideren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vermiste kat duikt op zodra baasje uit coma komt
Sluiten