Metro
Metro Nieuws 5 jul 2018 / 10:39 uur

Vader beschermt dochters tegen ijsbeer en overlijdt

In een natuurgebied in Canada heeft zich een ramp voltrokken. Een vader was samen met zijn dochters aan het wandelen, toen er vanuit het niets een ijsbeer op hen af kwam. De vader beschermde zijn dochters door tussen hen en de ijsbeer in te gaan staan. Hij overleefde de aanval van de ijsbeer niet.

Te laat

Door zijn heldhaftige actie was het voor zijn dochters mogelijk om te ontsnappen. Want terwijl hij alleen achterbleef om het roofdier af te leiden, renden zijn dochters naar een nabijgelegen boot. Daar konden zij via de radio om hulp vragen. Hulp kwam voor hun vader echter te laat.

Het roofdier werd uiteindelijk door een groep jagers neergeschoten. Canadese media schrijven dat aanvallen van ijsberen op mensen zeldzaam zijn. Tussen 1870 en 2014 zouden er in totaal 73 aanvallen zijn geweest, waarbij 20 doden en 63 gewonden zijn gevallen.

Voedsel

Het zijn veelal jonge beren op zoek naar voedsel. Door de opwarming van de aarde en de smeltende ijskappen wordt het leef-en jaaggebied van deze dieren steeds kleiner. Het wordt daarom steeds moeilijker voor ze om voedsel te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader beschermt dochters tegen ijsbeer en overlijdt
Sluiten