Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 jul 2018 / 15:47 uur

Twee Iraanse ambassademedewerkers Nederland uitgezet

Twee medewerkers van de Iraanse ambassade in Den Haag zijn het land uitgezet. Waarom is vooralsnog onduidelijk.

De Algemene inlichtingen-en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft de informatie bevestigd, maar wil geen verdere toelichting geven over de uitzetting. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat niet op de zaak in.

Zware stap

Uitzetting van ambassademedewerkers is zeldzaam en tevens een zware stap. Eerder dit jaar zette Nederland twee Russische inlichtingenmedewerkers uit, als reactie op het vergiftigen van een Russische ex-spion in Groot-Brittannië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee Iraanse ambassademedewerkers Nederland uitgezet
Sluiten