Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 3 jul 2018 / 07:59 uur

Thaise tieners mogelijk nog maanden vast in grot

Leren duiken of nog maanden vastzitten tot het waterpeil is gezakt. Het zijn twee mogelijke opties voor de twaalf Thaise tieners en hun trainer die maandagavond levend zijn gevonden in een grot in Thailand.

Te zwak

Na negen dagen zoeken werd de groep maandag door Britse grotduikers gevonden. Ze krijgen voorlopig eten, voornamelijk bestaande uit calorierijke gels, en medicijnen om aan te sterken. Het gaat qua gezondheid verder goed met de jongens. Ze zijn alleen nog wel te zwak om naar de uitgang van de grot te duiken.

Er zijn inmiddels beelden verspreid waarop te zien is dat de jongens nog in hun voetbaltenue zwaaien en lachen naar een camera.

Hooyah…..ทีมหมูป่าพบเยาวชนทีมหมูป่าบริเวณหาดทรายห่างจาก Pattaya beach 200 เมตร โดยนักดำน้ำหน่วยซีลดำน้ำวางไลน์เชือกนำทาง ร่วมกับนักดำน้ำจากประเทศอังกฤษ ระยะทางจากห้องโถง 3 ยาว 1,900 เมตร เมื่อเวลา 21.38 น. คืนวันที่ 2 กรกฎาคม 2561#ThainavySEAL

Gepostet von Thai NavySEAL am Montag, 2. Juli 2018

Een oplossing

Als het niet lukt om het Thaise voetbalteam de komende dagen te redden, kan het mogelijk nog vier maanden duren voordat het team de grot uit kan. De komende dagen wordt geprobeerd een oplossing te vinden. Zo is zonder succes geprobeerd een tunnel te graven.

Een andere optie is de jongens nog drie maanden te laten zitten en te wachten op een lager waterpeil. Twee artsen hebben zich al vrijwillig aangemeld om bij de jongens te blijven. Eten en drinken naar de grot brengen is wel mogelijk.

Experts helpen mee

De twaalf tieners, van elf tot zestien jaar oud, en hun 25-jarige trainer verdwenen op 23 juni tijdens een bezoek aan een toeristisch grottencomplex. Tijdens het dagje kregen ze waarschijnlijk te maken met noodweer. Daardoor steeg het waterpeil en zijn ze dieper de grot ingegaan op zoek naar een veilige plek.

De ouders van een van de jongens schakelden de politie in toen hun zoon niet was thuisgekomen. De enorme reddingsactie domineert al dagenlang het nieuws in het Thailand. Ook experts uit onder meer de VS, Groot-Brittannië en Japan helpen mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Thaise tieners mogelijk nog maanden vast in grot
Sluiten