Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Stropers doden laatste verhuisde neushoorn Kenia

Een zwarte neushoorn die als enige van in totaal elf bedreigde neushoorns een verhuizing naar een ander nationaal park in Kenia overleefde, is maandag gedood door stropers. Met de dood van deze neushoorn zijn alle neushoorns die de verhuizing meemaakten overleden.

Aan lot overgelaten

Eerder dit jaar verhuisde de groep bedreigde neushoorns vanuit de parken Nakutu en Nairobi naar het Tsavo East nationale park. Maar kort na de verhuizing overleden tien van de elf neushoorns omdat ze door verzorgers aan hun lot waren overgelaten. Het nieuws wekte grote woede op bij natuurliefhebbers.

De laatst overgebleven neushoorn van het groepje werd aangevallen door leeuwen, maar overleefde dankzij verzorging. Helaas werd de neushoorn maandag gepakt door stropers. De Keniaanse Instelling voor Wilde Natuur is momenteel bezig met een zoektocht naar de stropers.

Ernstig bedreigd

De zwarte neushoorn was ooit de meest voorkomende neushoorn van Afrika, schrijft het WWF op haar website. Nu is deze neushoorn ernstig bedreigd. Hij komt alleen nog in Oostelijk en Zuidelijk Afrika voor. Zijn leefgebied is afgenomen en er wordt op hem gejaagd vanwege zijn hoorn. Naar schatting zijn er nu nog 5000 zwarte neushoorns.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.