Metro
Metro Nieuws 23 jul 2018 / 04:10 uur

Roze Maandag op de Tilburgse kermis

Op maandag kleurt het roze op Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Of je nu gay, straight, bi, trans, intersekse, queer of iets daartussen bent, tijdens Roze Maandag draait het om acceptatie en diversiteit. Het is een van de grootste LGBTQ+ evenementen van Nederland.

Roze Maandag is ooit begonnen als een klein feestje voor homo’s en lesbiennes en werd voor het eerst georganiseerd in 1990 door de redactie van de Gay Krant. Destijds was de kermismaandag nog een rustige dag en trok het feest een man of honderd. Inmiddels is Roze Maandag de drukste dag van de grootste kermis van de Benelux.

Holy Pink

De stad wordt omgetoverd tot een groot, roze festivalterrein. Door de dag heen zijn er verschillende activiteiten gepland, waaronder het feestje Holy Pink. De liefhebbers van house en techno kunnen hun geluk niet op bij het door Draaimolen georganiseerde festival. Mede vanwege de goede weersverwachting worden er honderdduizenden bezoekers verwacht in de stad.

Kritische reactie

Bijzonder dit jaar is de uitgifte door de organisatie van het Gayformatorisch Dagblad. De roze krant met een oplage van 3000 exemplaren is een kritische reactie op de flyer die eerder dit jaar bij het Reformatorisch Dagblad werd verspreid als protest tegen een reclamecampagne met zoenende mannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roze Maandag op de Tilburgse kermis
Sluiten