Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 4 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie rolt wietplantage op dankzij hakenkruizen

Wanneer je besluit om de wet te overtreden is het raadzaam om dit op een subtiele manier te doen en niet al te veel aandacht te trekken. En laat dit nou net verkeerd zijn gegaan in Rotterdam. De politie stuitte woensdagmiddag op een woning waar hakenkruizen op de ramen waren gekalkt.

„Wie hakenkruizen op zijn ramen schildert kan op onze aandacht rekenen”, meldt de eenheid Rotterdam Feijenoord op Facebook.

Jackpot

Omdat het afbeelden van swastika’s in Nederland – naast uitermate smakeloos – ook strafbaar is, besloten de agenten bij de woning aan te bellen. Zij sommeerden de 41-jarige bewoner om zijn swastika-schilderkunsten te verwijderen.

Hier houdt het verhaal echter niet op. Toen de dienders het huis betraden, troffen zij een hennepplantage met 120 planten aan. Naast de hakenkruizen, werden ook de planten verwijderd. De politie zal ongetwijfeld zaken hebben meegemaakt die meer recherchewerk vereisen.

De 41-jarige liefhebber van de Duitse politiek tussen 1933 en 1945 is aangehouden op verdenking van discriminatie en het overtreden van de Opiumwet.

‪WIE HAKENKRUIZEN OP ZIJN RAMEN SCHILDERT KAN OP ONZE AANDACHT REKENENVanmiddag hebben wij op de Beijerlandsestraat…

Posted by Politie Basisteam Feijenoord on Wednesday, July 4, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie rolt wietplantage op dankzij hakenkruizen
Sluiten