Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Pedo vrijuit na seksshow virtueel lokmeisje

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes wil dat het Belgische wetboek van strafrecht wordt aangepast, zodat een seksdate met een virtuele minderjarige strafbaar wordt. Daarvoor pleit de organisatie na de gedeeltelijke vrijspraak van een 68-jarige pedofiel uit Luik. Deze man had in 2014 contact met het virtuele tienjarige ‘lokmeisje’ Sweetie, dat Terre des Hommes inzet om kindermisbruik te voorkomen.

De man wilde tegen betaling een online-seksshow met Sweetie en haar virtuele zevenjarige zusje. De Nederlandse organisatie gaf dit door aan de Belgische politie, waarna de man werd opgepakt. Op zijn computer werd kinderporno gevonden, waarvoor hij werd veroordeeld.

Geen slachtoffer

Maar hij werd vrijgesproken van het aanzetten van een minderjarige tot ontucht, omdat de Belgische strafwet daar niet in voorziet. Een virtueel meisje is geen minderjarig slachtoffer en een volwassene die zich voordoet als minderjarige is geen minderjarige, aldus de rechtbank.

In Nederland wordt sekscontact met een virtueel kind zoals Sweetie per 1 januari strafbaar. Terre des Hommes wil dat België dit voorbeeld volgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.