Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 28 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Op vakantie? Lange files op wegen naar Zuid-Europa

Lekker op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Op de vakantieroutes richting het zuiden stonden zaterdag lange files en stond het verkeer zoals verwacht behoorlijk vast. Volgens de ANWB was het vooral in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland druk. In Duitsland viel de drukte relatief mee.

Flinke vertraging

Vooral in het westen van Frankrijk, op de route Tours-Bordeaux-Spanje via de A10 en A63, stond het verkeer uren vast. Aan het eind van de middag was de vertraging daar nog steeds zo’n twee uur.

In Zwitserland moesten vakantiegangers zaterdagochtend bijna twee uur wachten bij de Gotthardtunnel richting Italië. Ook zondag verwacht de ANWB op de A2 richting Bazel veel vakantieverkeer.

In Oostenrijk moesten automobilisten aansluiten in de file op de A10 Salzburg-Villach-Slovenië. De Karawankentunnel op de grens tussen Oostenrijk en Slovenië is een knelpunt.

Zwarte zaterdag

Ga je volgende week pas op vakantie en denk je dat de ellende nu al voorbij is? Zorg voor voldoende leuke spelletjes in de auto: volgend weekend is het ‘zwarte zaterdag’ in Frankrijk. De ANWB verwacht dan opnieuw lange files op de Europese wegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.