Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jul 2018 / 17:10 uur

Nederlandse man doodgeschoten in Barcelona

Een Nederlandse man is afgelopen maandag bij een schietpartij in Barcelona om het leven gekomen. Een andere Nederlandse man is daarbij gewond geraakt. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving hierover door Spaanse media.

Beschoten na bezoek nachtclub

De twee werden volgens Spaanse media beschoten nadat ze een nachtclub hadden bezocht in de wijk El Poblenou, in het oosten van de stad. Later werden ze gewond aangetroffen in een auto. Een van hen bezweek aan zijn verwondingen. Hulpdiensten hebben tevergeefs geprobeerd hem nog te reanimeren. De andere man zou gewond zijn geraakt aan zijn arm.

Criminele circuit

De politie gaat, volgens de Spaanse media, ervan uit dat het een afrekening betreft in het criminele circuit. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken is geen hulpverzoek binnengekomen, bijvoorbeeld voor de repatriëring van het lichaam van de dode man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse man doodgeschoten in Barcelona
Sluiten