Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Man krijgt 375 euro boete voor hond in snikhete auto

We horen nog veel te vaak dat mensen die hun huisdier in een warme auto achterlaten. Bij dit baasje gaat dat gelukkig niet meer ongestraft voorbij: een 57-jarige man heeft een boete van 375 euro gekregen omdat hij vorig jaar zijn hond in een snikhete bestelbus heeft achtergelaten. Agenten kwamen er op tijd bij uit.

Snelkookpan

Agenten zagen vorig jaar op 25 mei de hond met zijn tong uit zijn bek in de auto zitten. Het vermoeden van de agenten was dat de temperatuur daarbinnen minimaal 40 graden moest zijn. ,,Hier wordt al jaren voor gewaarschuwd", aldus de officier van justitie. ,,Een auto in de zon is een snelkookpan." Het dier zat ruim een half uur in de brandende zon, en overleefde het gelukkig.

Bagatelliseren

De man moest vrijdag voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen, maar kwam niet opdagen. Hij heeft verklaard dat hij een werkklus had en dat de hond volgens hem hooguit twintig minuten in de auto gezeten. Ook zei hij dat de Australian Shepherd goed tegen warmte kan en hij de ramen op een kier gezet.

Maar daar neemt het Openbaar Ministerie (OM) geen genoegen mee. Het Openbaar Ministerie vindt dat de man het voorval bagatelliseert en straffen hem af. ,,We moeten op warme dagen net zo goed voor dieren zorgen als voor onze kinderen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.