Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 2 jul 2018 / 06:30 uur

Leerlingen VMBO Maastricht krijgen telefoontje

De 354 geslaagde en vervolgens toch gezakte leerlingen van VMBO Maastricht krijgen maandag 2 juli een telefoontje van de school. Daarin horen ze wanneer ze woensdag of donderdag op gesprek moeten komen. Na dit gesprek weten ze wat ze nog moeten inhalen om kans te maken op een diploma.

Veel lesuitval

Het eindexamen bestaat altijd uit twee delen: een schoolexamen en een landelijk examen. Die twee samen leiden bij goed resultaat tot een diploma. Maar bij VMBO Maastricht deugde het schoolexamen niet. Veel lessen vielen uit en verplichte toetsen werden niet afgenomen. Volgens minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) hadden de leerlingen daarom niet mogen meedoen aan het landelijk examen.

Foto: ANP

Later streek hij de hand over zijn hart: de cijfers van het landelijk examen blijven staan tot 1 januari 2019. Voor die tijd moeten de leerlingen alles wat ze gemist hebben, inhalen. Dat betekent dat veel vakanties niet kunnen doorgaan. Zo’n 130 ouders hebben de school daarvoor aansprakelijk gesteld. Bij het onderzoek naar het debacle wordt ook de rol van de onderwijsinspectie meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen VMBO Maastricht krijgen telefoontje
Sluiten